Health, Lifestyle

ALI VESTE, ZAKAJ JE DOBRO UPORABLJATI AKTIVNI KISIK?

Večina vas je slišala za profesionalne tretmaje z aktivnim kisikom, ampak ali ste kdaj uporabljali aktivni kisik doma? Če je vaš odgovor »ne,« potem je to nekaj, kar morate poskusiti skozi domačo uporabo. Aktivni kisik ima večstransko uporabo, njegova učinkovitost je dokazana, zato je dobro, da se najde tudi na vaši polički za nego vaše kože. V nadaljevanju vam odkrijemo, zakaj.

Zakaj se najpogosteje uporablja aktivni kisik?

Znano je, da aktivni kisik pospešuje celjenje ran, brazgotin, uničuje določene bakterije in glivice ter se uporablja za dezinfekcijo. Naš aktivni kisik je tako pridobljen na bazi aktivnega kisika iz perocetne kisline. Zahvaljujoč svojim sestavinam povečuje cirkulacijo kože. Kožo neguje, čisti in ohranja njeno svežino, še posebej deluje na akne in mozolje pomirja kožo po depilaciji in britju. Zaradi svojega pomirjujočega delovanja se lahko uporablja za zmanjšanje uboda pri pikih komarja ali rdečici, nastali sončenjem. Kožo ščiti ob izsušitvi, stopalom in nogam pa daje občutek lahkotnosti. Vsakdanja uporaba, še posebej na koži vašega obraza, daje občutek svežine in upočasnjuje proces staranja. Možna rdečica, ki nastane ob uporabi, nastane zaradi povečane cirkulacije kože.

Za regeneracijo kože

Kožne celice (kot vse ostale) imajo omejeno življenjsko dobo, njihov življenjski cikel se hitro spreminja. Kisik je v tem primeru ključen za njihovo regeneracijo zato, ker povečuje hitrost rasti novih celic, kar posledično pomeni hitrejše celjenje brazgotin. Aktivni kisik tako daje dodatno “dozo” kisika celicam kože in ji na takšen način omogoča, da si hitreje opomore.

Za dodatno hidratacijo, sijaj in elastičnost kože

Kisik pomaga pri hidrataciji kože. Posebne ugodnosti daje kombinacija aktivnega kisika in hialuronske kisline. Kombinacija aktivnega kisika in hialuronske kisline je zelo učinkovit tretma za regeneracijo in hidratacijo kože. Kožo nahrani in ima anti-age učinkovitost. Pomirja suho, razdraženo in kožo pod vplivom stresa. Vrača ji naravni sijaj, elastičnost, svežino in zdrav izgled.

Kako se uporablja skozi domačo rabo?

Aktivni kisik, ki ga lahko uporabljate za obraz, se v domači uporabi odlično odnese in enostavno nanaša. Ker ga uporabljamo kot sprej, ki po navadi ni pod pritiskom, ga je potrebno razpršiti po čistem obrazu z oddaljenostjo 20 centimetrov (oči je potrebno imeti zaprte oz. zaščitene). Naslednji korak je, da na košček vatirane vatice ali druge blazinice, primerne za obraz, aktivni kisik poškropite in ga na čistem obrazu pustite delovati približno 20 minut. Po uporabi aktivnega kisika najmanj trideset minut ni potrebno nanašati drugih izdelkov za nego obraza.

Glede na vsestransko uporabo aktivnega kisika je primeren za uporabo celotnega telesa, še posebej po depilaciji ali britju, pri zmanjšanju rdečice po sončenju. Za težka in utrujena stopala aktivni kisik pošpricate nanje in pustite nekaj minut sej, bo izdelek pospešil vašo cirkulacijo.