Lifestyle

ARONIJA IN AMERIŠKI SLAMNIK … ZAKAJ STA TAKO DOBRA ZA NAŠE TELO?

aronija rastlinske kapljice

Aronija je rastlina, ki prihaja iz Severne Amerike. Njene zdravilne učinke so poznali že stari Indijanci. Ima črne plodove, kislega in trpkega okusa. Obstajajo tri vrste aronije z enakim zdravilnim učinkom. Smatra se, da je ravno ona ena izmed najmočnejših antioksidantov zaradi svoje sestave, saj vsebuje zelo redek vitamin P in vitamine C, B, A ter ogromno mineralov in pomembnih bio aktivnih snovi. Po jedrski katastrofi v Černobilu so jo uporabljali za blaženje zdravstvenih težav radioaktivno obolenj ljudi. Danes, v času COVID-a, je zelo zaželena uporaba aronije.

Učinki aronije

Sama sestava aronije odlična zaradi antioksidantov, ki ugodno vplivajo na človeško telo.

Aronija ugodno vpliva na:

 • razstrupljanje telesa (čisti organizem),
 • krepitev imunskega sistema,
 • cirkulacijo,
 • zmanjšanje holesterola v krvi,
 • krepitev slabokrvnosti,
 • izboljšanje vida,
 • zmanjšanje glukoze v krvi,
 • zmanjšanje rizika zaradi kardiovaskularnih bolezni,
 • upočasnitev staranja,
 • uničenje bakterij v sečilih,
 • stimulacijo delovanja ščitnice,
 • ohranjanja zdravja jeter in
 • pomaga pri razgradnji  kamnov in dvigovanju razpoloženja ter energije.

Jagodičevje aronije je od 5 do 10-krat bolj učinkovito zaradi večje vsebnosti kininske kisline v njih, ki dokazano preprečuje okužbe sečil. Študije so pokazale, da je aronija učinkovita pri zmanjševanju razmnoževanja mikroorganizmov in bakterij, vključno z Escherichia coli, kar dokazuje, da aronija pomaga preprečevati okužbe in zdraviti sečila. Da, res je, aronija je »kraljica« med jagodičevjem in njeni učinki so vsestranski, zato smo razvili rastlinsko tinkturo aronije, ker ljudem želimo dati le najboljše iz narave.

Uživanje aronije

Aronija je sadež, ki se lahko uživa na različne načine v tekoči obliki kot sok, jagodičevje, sveže ali posušeno ali v smootijih. Zaradi trpkega okusa smo aronijo predelali v tinkturo (prehransko dopolnilo), ki jo je zelo lahko in enostavno uživati. Rastlinske kapljice aronije uživamo v obliki kapljic, razredčeno v tekoči obliki. Primerna je tudi za otroke od 6. leta dalje.

 

Ameriški slamnik v boju proti prehladu!

Ameriški slamnik je zdravilna rastlina, ki prav tako izvira iz Amerike in katero so prav tako uporabljali stari Indijanci. Tekom zgodovine so ljudje ameriški slamnik uporabljali za zdravljenje različnih bolezni malarije, sifilisa, zastrupitve krvi…

V današnjem času ljudje uporabljamo ameriški slamnik za ublažitev bolečega žrela, kašlja in zvišane telesne temperature.

Za pozitiven učinek priporočamo našo tinkturo ameriškega slamnika (prehransko dopolnilo), ki ugodno vpliva na okrepitev odpornosti organizma, deluje antibakterijsko in antivirusno, pozitivno deluje na infekcijska vnetja in je zelo je močan antioksidant, ki preventivno deluje pri gripi in prehladu, sploh v današnjem času COVID-a.

Uživanje ameriškega slamnika se priporoča že ob prvih znakih boleznih (gripe, prehlada), saj blaži znake bolezni in deluje na “povzročitelja” bolezni. Ameriški slamnik se priporoča v času virusnih okužb, kajti sama uporaba pomaga pri krepitvi imunskega sistema.

Pri sami bolezni v času uživanja ameriškega slamnika  je potek bolezni skrajšan za 30 %. Ob uživanju antibiotikov je uživanje ameriškega slamnika zelo priporočljivo, saj pripomore h krepitvi organizma.