To spletno mesto (tudi spletna stran) upravlja podjetje SANOHERB s.r.o. Na celotnem spletnem mestu se izrazi “mi” in “naše” nanašajo na Sanoherb s.r.o .Sanoherb s.r.o ponuja to spletno mesto, vključno z vsemi informacijami, orodji in storitvami, ki so na tem spletnem mestu na voljo vam, uporabniku, pod pogojem, da sprejmete vse tukaj navedene pogoje, politike podjetja in obvestila objavljene na spletni strani  www.sanoherb.si.

Z obiskom naše spletnega strani in/ali nakupom pri nas  sodelujete v naših »Storitvah« in se strinjate, da bodo upoštevani naslednji pogoji (»pogoji poslovanja« oz. »pogoji«), vključno z dodatnimi pogoji in pravilniki na katere se sklicujemo tukaj in/ali je na voljo prek hiperpovezave. Ti pogoji veljajo za vse uporabnike spletne strani, vključno z uporabniki, ki so v vlogi brskalcev, prodajalcev, kupcev, trgovcev in/ali prispevate k vsebini.

Preden dostopate do vsebin na naši spletni vsebin natančno preberite te pogoje poslovanja. Z dostopom do katerega koli dela spletnega mesta ali njegovo uporabo se strinjate s temi pogoji poslovanja. Če se ne strinjate z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ne smete dostopati do spletnega mesta ali uporabljati nobenih storitev/izdelkov. Ponudba je izključno vezana na te pogoje poslovanja.

Za vse nove funkcije ali orodja, ki so dodane v trenutno trgovino, prav tako veljajo pogoji poslovanja. Na tej strani lahko kadar koli pregledate najnovejšo različico pogojev poslovanja. Pridržujemo si pravico do posodobitve, spremembe ali zamenjave katerega koli dela teh pogojev poslovanja z objavo posodobitev in/ali sprememb na našem spletnem mestu. Vaša odgovornost je, da na tej strani redno preverjate spremembe. Vaša nadaljnja uporaba ali dostop do spletnega mesta po objavi kakršnih koli sprememb pomeni sprejemanje le-teh.

POGLAVJE 1 – POGOJI POSLOVANJA V SPLETNI TRGOVINI

Če se strinjate s temi pogoji poslovanja, izjavljate, da ste vsaj polnoletni v svoji državi prebivanja in ste nam dali svoje soglasje, da  dovolite vsem svojim mladoletnim vzdrževanim članom uporabo te strani.

Naših izdelkov ne smete uporabljati za kakršen koli nezakonit ali nepooblaščen namen, niti ne smete pri uporabi storitve kršiti zakonov v vaši jurisdikciji (vključno z zakoni o avtorskih pravicah).

Prepovedano je prenašati viruse ali kakršne koli druge uničujoče kode.

Kršitev katerega koli pogoja bo povzročila takojšnjo ukinitev vaših storitev.

Spletna trgovina je odprta vsak dan (vse dni v tednu), 24 ur na dan. V kolikor dostop do spletne trgovine ne bo mogoč, zaradi tehničnih razlogov ali vzdrževalnih del na spletni strani,  si pridržujemo pravico, da za določen ali morebiti nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov.

POGLAVJE 2 – SPLOŠNI POGOJI

Pridržujemo si pravico, da kadar koli iz kakršnega koli razloga zavrnemo storitev/prodajo izdelka.

Razumete, da se vaša vsebina (vključno z informacijami o kreditni kartici) lahko prenaša nešifrirano in vključuje (a) prenose prek različnih omrežij; in (b) spremembe zaradi uskladitve in prilagajanja tehničnim zahtevam povezovalnih omrežij ali naprav. Podatki o kreditni kartici so med prenosom prek omrežja vedno šifrirani.

Strinjate se, da ne boste reproducirali, podvajali, kopirali, prodajali, preprodajali ali izkoriščali nobenega dela naših storitev ali blaga, ali kakršne koli vsebine z naše spletne strani, brez izrecnega pisnega dovoljenja z naše strani.

POGLAVJE 3 – TOČNOST, POPOLNOST IN PRAVOČASNOST INFORMACIJ

Ne odgovarjamo, če podatki, ki so na voljo na tej spletni strani, niso točni, popolni ali aktualni. Gradivo na tej spletni strani je namenjeno zgolj splošnim informacijam in se nanj ne sme zanašati ali uporabljati kot edino podlago za odločanje brez posvetovanja s primarnimi, natančnejšimi, popolnejšimi ali pravočasnejšimi viri informacij. Vsakršno zanašanje na vsebine na tej spletni strani je na lastno odgovornost.

To spletno mesto lahko vsebuje nekatere zgodovinske informacije. Zgodovinske informacije niso nujno aktualne in so samo informativne narave. Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo vsebino te strani, vendar nismo dolžni posodabljati nobenih informacij na naši spletni strani. Strinjate se, da ste odgovorni za spremljanje sprememb na naši spletni strani.

POGLAVJE 4 – SPREMEMBA STORITVE IN CENE

Pridržujemo si pravico, da cene na tej spletni strani spremenimo, brez predhodne najave.

Pridržujemo si pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremenimo ali ukinemo storitev (ali kateri koli njen del ali vsebino). Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče

Za kakršno koli spremembo, spremembo cene, začasno ustavitev ali ukinitev storitve ne bomo odgovorni ne vam ne tretji osebi.

POGLAVJE 5 – PROIZVODI IN STORITVE

Nekateri izdelki ali storitve so morda na voljo izključno na spletu prek spletnega mesta. Ti izdelki ali storitve imajo lahko omejene količine in jih je mogoče vrniti ali zamenjati le v skladu z našo politiko vračanja.

Potrudili smo se čim bolj natančno prikazati barve in slike naših izdelkov, ki se pojavijo v trgovini. Ne moremo pa jamčiti, da bo prikaz barv na vaši napravi s katere obiskujete spletno mesto enak.

Pridržujemo si pravico, vendar nismo dolžni omejiti prodaje naših izdelkov ali storitev na katero koli osebo, geografsko regijo ali jurisdikcijo. To pravico lahko uveljavljamo za vsak primer posebej. Pridržujemo si pravico do omejitve količin vseh izdelkov ali storitev, ki jih ponujamo. Vsi opisi izdelkov ali cene izdelkov se lahko kadar koli spremenijo brez predhodnega obvestila po lastni presoji. Pridržujemo si pravico, da kadar koli ustavimo izdelek. Vsaka ponudba za kateri koli izdelek ali storitev na tej spletni strani je neveljavna, če je prepovedana.

Ne jamčimo, da bo kakovost izdelkov, storitev, informacij ali drugega gradiva, ki ste jih kupili ali pridobili, izpolnila vaša pričakovanja ali da bodo morebitne napake v storitvi popravljene.

POGLAVJE 6 – TOČNOST RAČUNOV IN PODATKI O RAČUNU

Pridržujemo si pravico zavrniti vsako naročilo, ki ga oddate pri nas. Po lastni presoji lahko omejimo ali prekličemo kupljene količine na osebo, na gospodinjstvo ali na naročilo. Te omejitve lahko vključujejo naročila, oddana z istim računom stranke, isto kreditno kartico in / ali naročila, ki uporabljajo isti naslov za izstavitev računa in / ali pošiljanje. V primeru, da spremenimo ali prekličemo naročilo, vas bomo poskušali obvestiti tako, da se obrnemo na e-poštni naslov in / ali naslov za izstavitev računa / telefonsko številko, ki ste jo navedli v času oddaje naročila. Pridržujemo si pravico do omejevanja ali prepovedi naročil, za katera se po naši edini presoji zdi, da jih delujejo kot trgovci, prodajalci ali distributerji.

Strinjate se, da boste zagotovili trenutne, popolne in natančne podatke o nakupu in računu za vse nakupe, opravljene v naši trgovini. Strinjate se, da boste takoj posodobili svoj račun in druge podatke, vključno z vašim e-poštnim naslovom in številkami kreditnih kartic ter datumi poteka veljavnosti, da vas bomo lahko po zaključku vaše transakcije po potrebi kontaktirali.

Za bolj podrobne informacije si preberite našo Politiko vračil blaga.

POGLAVJE 7 – NEOBVEZNA ORODJA

Lahko vam zagotovimo dostop do orodij drugih proizvajalcev, ki jih niti ne nadziramo niti ne moremo nadzirati ali vnašati.

Potrjujete in se strinjate, da nudimo dostop do takšnih orodij, »kakršni so« in »na voljo«, brez kakršnih koli jamstev, predstavitev ali kakršnih koli pogojev in brez kakršne koli odobritve. Ne bomo prevzeli nobene odgovornosti, ki bi izhajala iz ali se nanašala na vašo uporabo neobveznih orodij tretjih oseb.

Kakršno koli uporabo neobveznih orodij, ki jih ponujate na spletnem mestu, je popolnoma na lastno odgovornost in po lastni presoji. Zagotoviti morate, da ste seznanjeni s pogoji odobritve ustreznih neodvisnih ponudnikov.

V prihodnosti lahko na spletnem mestu ponudimo tudi nove storitve in / ali funkcije (vključno z izdajo novih orodij in virov). Za te nove funkcije in / ali storitve veljajo tudi ti pogoji storitve.

POGLAVJE 8 – POVEZAVA DO TRETJIH OSEB (OSTALI PONUDNIKI)

Določene vsebine, proizvodi ali storitve razpoložljivi na naši spletni strani, lahko vsebujejo materijale drugih ponudnikov.

Povezave tretjih oseb na tej spletni strani vas lahko usmerjajo na tuje spletne strani, ki niso povezane z nami. Nismo odgovorni za preučevanje ali ocenjevanje vsebine ali natančnosti in ne jamčimo in ne bomo odgovorni za kakršne koli materiale ali spletna mesta tretjih oseb ali za kakršne koli druge vsebine, izdelke ali storitve tretjih oseb.

Ne odgovarjamo za nobeno škodo, povezano z nakupom ali uporabo blaga, storitev, virov, vsebine ali kakršnih koli drugih transakcij, opravljenih v zvezi s tretjimi spletnimi mesti. Pred kakršno koli transakcijo natančno preglejte politike in prakse tretjih oseb in se prepričajte, da jih razumete. Pritožbe, zahtevki, pomisleki ali vprašanja v zvezi s izdelki drugih ponudnikov, bi morali biti usmerjeni na te ponudnike neposredno.

POGLAVJE 9 – KOMENTARJI IN POVRATNE INFORMACIJE UPORABNIKOV

Če na našo zahtevo pošljete določene prispevke (na primer natečajne prijave) ali brez naše zahteve pošljete kreativne ideje, predloge, predloge, načrte ali drugo gradivo, bodisi prek spleta, po e-pošti, po pošti ali kako drugače (skupaj “komentarji”) se strinjate, da lahko kadar koli brez omejitev urejamo, kopiramo, objavljamo, distribuiramo, prevajamo in kako drugače uporabljamo v katerem koli mediju kakršne koli komentarje, ki nam jih posredujete. Nismo dolžni (1) hraniti kakršnih koli pripomb o zaupnosti; (2) plačati odškodnino za morebitne pripombe; ali (3) odgovarjati na morebitne komentarje.

Vsebino, za katero po lastni presoji ugotovimo, da je nezakonita, žaljiva, ogrožajoča, obrekovalna, obrekljiva, pornografska, nespodobna ali kako drugače sporna ali krši intelektualno lastnino katere koli stranke ali te pogoje poslovanja, lahko kadarkoli odstranimo pred vašega prehodnega soglasja.

Strinjate se, da vaši komentarji ne bodo kršili nobene pravice katere koli tretje osebe, vključno z avtorskimi pravicami, blagovnimi znamkami, zasebnostjo, osebnostjo ali drugimi osebnimi ali lastniškimi pravicami. Nadalje se strinjate, da vaši komentarji ne bodo vsebovali obrekovalnega ali drugače nezakonite, žaljive ali nespodobne vsebine ali kakršnega koli računalniškega virusa ali druge zlonamerne programske opreme, ki bi lahko kakor koli vplivala na delovanje storitve ali katere koli povezave na spletni strani. Ne smete uporabljati lažnega e-poštnega naslova, se pretvarjati, da ste nekdo drug kot vi, ali kako drugače zavajati nas ali tretjih oseb glede izvora kakršnih koli komentarjev. Za svoje komentarje in njihovo točnost ste odgovorni izključno sami. Ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli komentarje, ki ste jih objavili vi ali tretja oseba.

POGLAVJE 10 – OSEBNI PODATKI

Vaše posredovanje osebnih podatkov preko naše spletne strani ureja naša Politika zasebnosti.

POGLAVJE 11 – NAPAKE IN NETOČNOSTI

Občasno se lahko na našem spletnem mestu ali v storitvi pojavijo informacije, ki vsebujejo tiskarske napake ali netočnosti, ki se lahko nanašajo na opise izdelkov, cene, promocije, ponudbe, stroške pošiljanja izdelkov, čas prevoza in razpoložljivost. Pridržujemo si pravico do popravka morebitnih napak ali netočnosti, ter do spremembe ali posodabljanja informacij ali preklica naročila, če napake in popravki vplivajo na oddano naročilo, brez predhodnega obvestila (tudi po oddaji naročila).

Ne prevzemamo nobene obveznosti posodabljanja, spreminjanja ali pojasnjevanja informacij v storitvi ali na katerem koli sorodnem spletnem mestu, vključno z informacijami o cenah, ne glede na omejitve, razen če to zahteva zakon.

POGLAVJE 12 – PREPOVEDANA UPORABA

Poleg drugih prepovedi, določenih v pogojih poslovanja, vam je prepovedano uporabljati spletno mesto ali njegovo vsebino: (a) za kakršen koli nezakonit namen; (b) prositi druge za izvajanje ali sodelovanje pri kakršnih koli nezakonitih dejanjih; (c) kršiti katere koli mednarodne ali državne predpise, pravila, zakone ali lokalne odloke; (d) kršiti naše pravice intelektualne lastnine ali pravice intelektualne lastnine drugih; (e) nadlegovati, zlorabljati, žaliti, škodovati, obrekovati, omalovaževati, ustrahovati ali diskriminirati na podlagi spola, spolne usmerjenosti, vere, narodnosti, rase, starosti, nacionalnega izvora ali invalidnosti; (f) predložiti napačne ali zavajajoče informacije; (g) za nalaganje ali prenos virusov ali katere koli druge vrste zlonamerne kode, ki bo ali se lahko uporablja na kakršen koli način, ki bo vplival na funkcionalnost ali delovanje storitve ali katerega koli sorodnega spletnega mesta, drugih spletnih mest ali interneta; (h) za zbiranje ali sledenje osebnih podatkov drugih; (i) za pošiljanje neželene pošte, lažno predstavljanje, oblikovanje, pretvezo; (j) za kakršen koli nespodoben ali nemoralen namen; ali (k) posegati v varnostne značilnosti storitve ali katere koli povezane spletne strani, drugih spletnih mest ali interneta ali jih zaobiti. Pridržujemo si pravico do prekinitve vaše ponudbe storitve ali katere koli povezave na spletni strani zaradi kršitve katerega koli od prej navedenih pravil.

POGLAVJE 13 – GARANCIJA IN OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ne jamčimo, niti ne zagovarjamo, da bo uporaba naših storitve nemotena, pravočasna, varna ali brez napak.

Ne jamčimo, da bodo rezultati, pridobljeni z uporabo storitve, točni ali zanesljivi.

Strinjate se, da lahko občasno odstranimo storitev za nedoločen čas ali kadar koli odpovemo storitev, ne da bi vas o tem predhodno obvestili.

Izrecno se strinjate, da nosite tveganje glede nezmožnosti ali neznanja uporabljanja naših proizvodov. Storitev in vsi izdelki, ki vam jih dostavljamo so (razen kot je izrecno navedeno pri nas) zagotovljeni “takšni, kot so” in “na voljo” za vašo uporabo, brez kakršnega koli zastopanja, jamstev ali kakršnih koli pogojev, vključno z vsemi implicitnimi garancijami ali pogoji prodajnosti.

V nobenem primeru ne bodo Sanoherb s.r.o, njihovi direktorji, zaposleni, povezane družbe, agenti, izvajalci, pripravniki, dobavitelji, ponudniki storitev ali dajalci licence, odgovorni za kakršno koli škodo, izgubo, zahtevek ali kakršno koli neposredno, posredno, naključno, kaznovalno, posebno, ali posledične škode katere koli vrste, vključno z, neomejeno, izgubljenim dobičkom, izgubljenim prihodkom, izgubljenim prihrankom, izgubo podatkov, stroški zamenjave ali kakršno koli podobno škodo, ki temelji na pogodbi deliktni odgovornosti (vključno z malomarnostjo). Ker nekatere države ali jurisdikcije ne dovoljujejo izključitve ali omejevanja odgovornosti za posledično ali naključno škodo, bo v teh državah ali jurisdikcijah naša odgovornost omejena na največji možni zakonski obseg.

POGLAVJE 14 – ODŠKODNINA

Strinjate se, da ne boste družbo Sanoherb s.r.o ali njene direktorje, povezane osebe, partnerje, zastopnike ali dobavitelje, odškodovali za kakršne koli zahtevke, vključno z razumnimi odvetniškimi stroški, ki jih vloži katera koli tretja oseba zaradi kršitve teh pogojev poslovanja ali dokumentov na katere se pogoji poslovanja sklicujejo, ali kršitve katerega koli zakona ali pravic tretjih oseb.

POGLAVLJE 15

V primeru, da se z katero koli določbo teh pogojev poslovanja ugotovi, da je nezakonita, neveljavna ali neizvršljiva, bo taka določba kljub temu izvršljiva v največji možni meri, ki jo dovoljuje veljavna zakonodaja, in neizvršljivi del se šteje za ločen od teh pogojev poslovanja. Takšna določitev ne vpliva na veljavnost in izvršljivost drugih določb.

POGLAVJE 16 – PREKINITEV

Obveznosti in dolžnosti strank, nastale pred datumom odpovedi, ostanejo v veljavi po prenehanju veljavnosti te pogodbe za vse namene.

Ti pogoji poslovanja veljajo, razen če jih prekliče katera koli od strani. Te pogoje storitve lahko kadar koli prekličete tako, da nas obvestite, da ne želite več uporabljati naših storitev, ali enostavno prenehate uporabljati naše spletno mesto.

Če po naši edini presoji ne upoštevate katerega koli pogoja ali določbe teh pogojev poslovanja ali zgolj sumimo, da niste upoštevali pogojev poslovanja, lahko naše sodelovanje kadar koli odpovemo brez predhodnega obvestila. Še naprej boste odgovorni za vse zapadle obveznosti, odprte na datum odpovedi. V skladu s tem vam lahko zavrnemo dostop do naših storitev (ali katerega koli njihovega dela).

POGLAVJE 17 – CELOTNI DOGOVOR

Če nismo uveljavili katere koli pravice ali določbe teh pogojev poslovanja, ne pomeni odpovedi te pravice ali določbe.

Ti pogoji poslovanja in vse politike ali operativna pravila, ki smo jih objavili na tej strani ali v zvezi s storitvijo, predstavljajo celoten dogovor in razumevanje med vami in nami ter urejajo vašo uporabo storitve in nadomeščajo predhodne ali sočasne dogovore, sporočila in predloge , bodisi ustno ali pisno, med vami in nami (vključno s predhodnimi različicami pogojev storitve, vendar ne omejeno nanje).

Kakršne koli nejasnosti pri razlagi teh pogojev poslovanja se ne razlagajo proti stranki, ki pripravlja besedilo.

POGLAVJE 18 – PRAVO

Te pogoje poslovanja in morebitne ločene pogodbe, s katerimi vam nudimo izdelke in storitve, ureja in razlaga zakonodaja Slovaške.

POGLAVJE 19 – SPREMEMBE SPLOŠNIH POGOJEV

Na tej strani si lahko kadar koli ogledate najnovejšo različico pogoje poslovanja.

Pridržujemo si pravico, da po lastni presoji posodobimo, spremenimo ali nadomestimo kateri koli del teh pogojev storitve z objavo posodobitev in sprememb na naši spletni strani. Vaša odgovornost je, da na našem spletnem mestu redno preverjate spremembe. Vaša nadaljnja uporaba ali dostop do našega spletnega mesta ali storitve po objavi kakršnih koli sprememb teh pogojev storitve pomeni, da sprejemate vse spremembe.

 

POGLAVJE  20 – KONTAKTNI PODATKI

Vprašanja povezana s splošnimi pogoji poslovanja nam pošljite na: info@sanoherb.si

 

SPLOŠNI PRAVILNIK NAGRADNIH IGER, ki potekajo na strani Facebook Sanoherb.si

1.člen: OSNOVNI PODATKI
Organizator posamezne nagradne igre je družba Sanoherb s.r.o(v nadaljevanju »organizator«).
Nagradne igre potekajo na družabnem omrežju Facebook na način, ki je podrobneje opredeljen v tem pravilniku, in v obdobju, ki je navedeno v objavi vsake posamezne nagradne igre na strani Facebok Sanoherb.si.
 Nagradne igre niso na nikakršen način povezane, sponzorirane, podprte ali organizirane s strani podjetja Facebook. Vsi podatki in informacije, ki so zahtevani kot pogoj za udeležbo v nagradnih igrah, bodo posredovani organizatorju, nikakor pa ne podjetju Facebook. Za vsebino nagradnih iger je izključno odgovoren organizator. Facebook ne prevzame nobene odgovornosti v povezavi z nagradnimi igrami.
Pogoji nagradnih iger in dodatne informacije o nagradnih igrah so objavljeni na strani www.facebook.com/Sanoherb.si. Organizator si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni pravila nagradnih iger.
2.člen: DOLOČILA POSAMEZNE NAGRADNE IGRE
Za sodelovanje v posamezni nagradni igri veljajo omejitve, določene v pričujočem pravilniku nagradnih iger.
 V posamezni nagradni igri imajo pravico sodelovati vse fizične osebe, ki so davčni rezidenti Republike Slovenije s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji.
V posamezni nagradni igri ne smejo sodelovati samostojni podjetniki in pravne osebe.
 S sodelovanjem v posamezni nagradni igri se smatra, da so udeleženci seznanjeni s pravili nagradne igre, v katerih sodelujejo, in so na vse pogoje in pravila v zvezi s konkretno nagradno igro tudi pristali. Nakup ni pogoj za sodelovanje.
Za sodelovanje v posamezni nagradni igri mora udeleženec slediti navodilom v objavi na časovnici Sanoherb.si oz. na strani Facebook www.facebook.com/Sanoherb.si, ki poziva k
  posamezni nagradni igri, ter odgovoriti na zastavljeno vprašanje. Upoštevani bodo odgovori, ki bodo oddani do konca dneva, navedenega v objavi konkretne nagradne igre. Udeleženec lahko v posamezni nagradni igri sodeluje enkrat, v primeru več odgovorov pa se bo upošteval le prvi odgovor. Nagrado lahko vsak sodelujoči v posamezni nagradni igri prejme največ enkrat.
Nagradno vprašanje se oblikuje za vsako nagradno igro posebej in je objavljeno neposredno v objavi posamezne nagradne igre na strani Facebook Sanoherb.si.
 Če udeleženec svoje podatke umakne s časovnice posamezne nagradne igre oz. izbriše svoj odgovor v času potekanja posamezne nagradne igre, se šteje, da se iz konkretne nagradne igre umika.
S sodelovanjem v posamezni nagradni igri se udeleženec strinja z objavo svojega imena in priimka v okviru objave nagrajencev konkretne nagradne igre.
Organizator ne krije stroškov komunikacije po internetu ali drugih stroškov, ki jih ima sodelujoči s sodelovanjem v nagradni igri.
3. člen: NAGRAJENCI NAGRADNE IGRE
Udeleženci, ki bodo podali odgovor na zastavljeno vprašanje, sodelujejo v nagradnem žrebu ob koncu posamezne nagradne igre. Nagradni žreb poteka v roku 5 delovnih dni po zaključku nagradne igre.
 Nagradni žreb vsakič poteka elektronsko ob prisotnosti tričlanske komisije organizatorja. Žrebanje vsakič poteka v prostorih organizatorja in ni javno. Izžrebanih je toliko nagrajencev, kolikor nagrad je razpisanih neposredno v objavi posamezne nagradne igre. Nagrajenci posamezne nagradne igre so vsakič izžrebani med vsemi udeleženci konkretne nagradne igre, ki podajo pravilni ali ustrezni odgovor na zastavljeno vprašanje. Izbira je dokončna, pritožba na izbor komisije ni mogoča.
Organizator nagrajenca o prejeti nagradi v okviru posamezne nagradne igre obvesti v roku treh (3) delovnih dni po žrebu. Obvesti ga na časovnici www.facebook.com/Sanoherb.si pod objavo izžrebanega nagrajenca. Nagrajenec je na časovnici pozvan, da pošlje zasebno sporočilo z imenom, priimkom, domačim in elektronskim naslovom v treh (3) dneh od poziva.
Organizator nagrajencu na njegovo zasebno sporočilo pošlje navodila za prevzem nagrade in morebitno izjavo o osebnih podatkih in davčni številki. Izpolnjeno in podpisano izjavo mora nagrajenec posredovati na naslov WAM d.o.o., Linhartova 11a, Maribor, ali na e-naslov: info@sanoherb.si najpozneje v roku treh (3) delovnih dni od njegovega prejema.
Organizator nagradne igre nagrajenca pozove, da nagrado prevzame v roku desetih (10) dni od datuma obvestila o načinu prevzema nagrade.
 Smatra se, da nagrajenec odstopa od sodelovanja v posamezni nagradni igri, se odreka nagradi in od organizatorja nagradne igre ni upravičen zahtevati izročitve nagrade v primerih, ko:
– se nagrajenec na zasebno sporočilo, s katerim ga organizator nagradne igre obvešča o tem, da je nagrajenec, ne odzove v treh (3) delovnih dneh ali
– nagrajenec ne odda vseh zahtevanih osebnih podatkov do datuma v obvestilu, s katerim ga organizator nagradne igre poziva k njihovi oddaji ali
– ne prevzame nagrade osebno v danem roku.
V tem primeru je organizator do nagrajenca prost vseh obveznosti. Nagrada, namenjene temu udeležencu nagradne igre, bo ostala nepodeljena in jo lahko organizator uporabi za kateri koli drug namen.
 4.člen: NAGRADE
Organizator v okviru posamezne nagradne igre ob koncu trajanja nagradne igre podeli eno ali več nagrad, ki so vsakič razpisane neposredno v objavi konkretne nagradne igre.
Nagrade ni mogoče zamenjati za drugo nagrado ali izplačati v gotovini. Nagrada v nobenem primeru ni prenosljiva na drugo osebo.
Nagrade so obdavčene po Zakonu o dohodnini (Zdoh-2, Uradni list RS, št. 13/11 – uradno prečiščeno besedilo, 9/12 – odl. US, 24/12, 30/12, 40/12 – ZUJF, 75/12, 94/12, 52/13 – odl. US, 96/13, 29/14 – odl. US, 50/14, 23/15, 55/15, 63/16, 69/17, 21/19, 28/19 in 66/19), nagrada pa se obdavči kot drug dohodek po navedenem zakonu. Plačilo in izvedbo plačila akontacije dohodnine po stopnji 25% od davčne osnove opravi organizator nagradne igre, morebitna doplačila dohodnine v skladu z letno dohodninsko odločbo pa gredo v breme nagrajenca. Organizator ob koncu dohodninskega leta prejemnika tudi obvesti o višini prejete nagrade za namen dohodninske napovedi. Skladno s 108. členom Zakona o dohodnini se nagrada ne všteva v letno dohodninsko osnovo, če vrednost dobitka ne presega 42 eur.
Akontacije dohodnine, v skladu s 282. členom Zakona o davčnem postopku (ZdavP-2, Uradni list RS, št. 13/11 – uradno prečiščeno besedilo, 32/12, 94/12, 101/13 – ZDavNepr, 111/13, 22/14 – odl. US, 25/14 – ZFU, 40/14 – ZIN-B, 90/14, 91/15, 63/16, 69/17, 13/18 – ZJF-H, 36/19 in 66/19) organizatorju nagradne igre ni potrebno odtegniti in plačati, če je izračun le-te nižji od dvajset evrov (20,00 eur).
 Organizator nagrajence opozarja, da obstaja možnost, da bodo zaradi prejema nagrade lahko razporejeni v višji dohodninski razred.
5. člen: IZKLJUČITEV IZ NAGRADNE IGRE
Organizator si pridržuje pravico izključiti udeležence iz posamezne nagradne igre brez opozorila v primeru:
  • kršitve pogojev sodelovanja v posamezni nagradni igri,
  • objave žaljivih, neprimernih in drugače spornih komentarjev ali fotografij,
  • sodelovanja v imenu tretjih oseb z njihovo vednostjo ali brez,
  • uporabe nezakonitih pripomočkov, vseh vrst manipulacije, sodelovanja preko društev
  • nagradnih iger, avtomatskih storitev ali profesionalnih storitev nagradnih iger.
  • V primeru izključitve udeležencev lahko organizator zahteva povrnitev nagrade.
6. člen: VARSTVO OSEBNIH PODATKOV UPORABNIKA
WAM d.o.o. se zavezuje spoštovati najvišje standarde varstva osebnih podatkov, določene s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679) in vsakokrat veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Upravljavec zbirke osebnih podatkov je družba Sanoherb, matična številka 55322620 , davčna številka SK 212196235 ki jo zastopa direktor Suzana Kačarević.
Upravljavec osebne podatke udeležencev nagradne igre obdeluje na podlagi a alineje 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679). Osebe, mlajše od 18 let, privolitve ne morejo podati.
Udeleženec nagradne igre organizatorju kot upravljavcu zbirke osebnih podatkov dovoljuje, da do preklica udeleženca oziroma do izpolnitve namena obdelave podatkov vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko posredovanih osebnih podatkov za potrebe izvedbe nagradne igre v skladu z vsakokrat veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679).
Zaradi izpolnjevanja davčnih predpisov bo organizator zgolj od nagrajencev nagradne igre naknadno zahteval davčno številko, ki jo bo po uporabi za davčne namene izbrisal oz. hranil v skladu z davčnimi predpisi.
Udeleženci v nagradni igri se s sodelovanjem v nagradni igri strinjajo tudi z javno objavo njihovih podatkov (ime in priimek) na spletni strani https://sanoherb.si z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja.
Brez izrecne privolitve udeležencev posamezne nagradne igre organizator osebnih podatkov udeležencev ne bo posredoval tretji osebi ali jih uporabil v druge namene, kot izključno za potrebe uspešne celostne izvedbe nagradne igre, razen če s predpisi ni določeno drugače.
 Privolitev k obdelavi lahko udeleženec v nagradni igri kadarkoli prekliče, preklic pa ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Privolitev udeleženec prekliče brezplačno, s pisnim obvestilom na naslov organizatorja ali na elektronski naslov info@sanoherb.si
Osebne podatke v okviru posamezne nagradne igre lahko udeleženci kadarkoli po koncu izvedene igre sami umaknejo s časovnice www.facebook.com/Sanoherb.si. Če podatke umaknejo v času potekanja konkretne nagradne igre, se šteje, da se iz nagradne igre umikajo.
  Udeleženčevi podatki se bodo prenehali obdelovati nemudoma, vendar najkasneje v 15 dneh po prejemu preklica privolitve, v istem roku se bodo trajno izbrisali.
Udeleženec v nagradni igri lahko kadarkoli zahteva vpogled v katalog zbirk svojih osebnih podatkov, ki jih organizator nagradne igre obdeluje. Udeleženec ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov, ki se hranijo o njem, zahtevati popravek napačno navedenih podatkov, njihov izbris, omejitev obdelave in pravico podati ugovor obdelavi ter zahtevati prenos podatkov drugemu upravljavcu, pri čemer lahko udeleženec določi, naj se podatki pošljejo njemu ali tretji osebi, kot določajo členi 15 – 22 Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (Uredba EUR 2016/679).
Organizator zahteva, da udeleženec v nagradni igri vse navedene zahtevke poda pisno na podjetje Sanoherb s.r.o ali na elektronski naslov info@sanoherb.si
Organizator bo zahtevo izpolnili v roku 1 meseca, ta rok se v primeru utemeljenih razlogov lahko podaljša za največ dva meseca.
 Če udeleženec v nagradni igri meni, da je prišlo do nepravilne obdelave njegovih osebnih podatkov, ima pravico vložiti pritožbo na Urad informacijskega pooblaščenca, Zaloška cesta 59, Ljubljana, www.ip-rs.si.
7. člen: IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI
Organizator ni odgovoren za kakršnekoli tehnične težave, na katere nima vpliva (npr. izpadi omrežja ali električne energije), ali nedosegljivost strežnika.
Organizator tudi ni odgovoren za morebitne nesreče ali poškodbe udeležencev,ki bi nastale zaradi sodelovanja v posamezni nagradni igri. Sodelovanje je na lastno odgovornost.
Za pravilnost posredovanih osebnih in kontaktnih podatkov so odgovorni izključno sodelujoči.
 8. člen: KONČNE DOLOČBE
Splošni pravilnik nagradnih iger, ki potekajo na strani Facebook Sanoherb.si, prične veljati z dnem 1. 2. 2022. V času trajanja nagradnih iger so pravila na vpogled pod vsakokratno nagradno objavo na FB časovnici Sanoherb.si.
Organizator si pridržuje pravico do dopolnitev in sprememb pogojev posamezne nagrade igre, če tako zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator udeležence sproti obveščal z objavami na svoji spletni strani in pri informacijah.
Sodelovanje v posamezni nagradni igri pomeni pristanek na vsa določila tega pravilnika. Vse morebitne nejasnosti glede razlage tega pravilnika in nepredvidene primere bo suvereno reševal organizator.
V Mariboru, 01.07.2023